Ministrul britanic de interne Jacqui Smith organizeaza miercuri o reuniune cu reprezentanti ai politiei, companiilor de asigurari si organizatiilor neguvernamentale pentru a gasi metode de contracarea cresteri numarului jafurilor din cauza crizei financiare, transmite Reuters.

Numarul furturilor din locuinte s-a redus cu mai mult de jumatate in ultimul deceniu, insa cele mai recente estimari arata ca numarul spargerilor a crescut, provocand temeri ca acest fenomen ar putea lua amploare din cauza crizei economice.

Anul trecut, o nota de la sediul Ministerului de Interne, avertiza ca recesiunea ar putea duce la o crestere a numarului furturilor, relateaza NewsIn.

"Nu cred ca este ceva ce nu poate fi evitat", a declarat Smith pentru postul de televiziune BBC, adaugand ca doreste sa actioneze pentru a preveni infractiunile viitoare. "Vreau sa lansez rapid actiuni simple si practice care sa-i ajute pe oameni sa fie si sa se simta mai in siguranta", a precizat ministrul.

La summit, Smith se va intalni, printre altii cu membri ai politiei, organizatiilor neguvernamentale, inclusiv Crimestoppers, magazinelor DIY si Asociatiei Asiguratorilor Britanici pentru a discuta despre informarea eficienta a populatiei privind metodele de ameliorare a sigurantei.

Ministerul de Interne a creat si un fond de 20 de milioane de lire sterline, pentru a ajuta populatie sa-si imbunatateasca masurile de siguranta de la case, de exemplu, prin incuietori la geamuri si usi mai solide.

Un bilant dat publicitatii in ianuarie arata ca furturile de locuinte au crescut cu 4% in perioada iulie - septembrie 2008 fata de aceeasi perioada in 2007, prima crestere din ultimii ani.

"O mare parte dintre furturile de locuinte au loc unde nu exista masuri de securitate, deci este o oportunitate pentru proprietari sa-si ia propriile masuri preventive", a declarat Ian Johnston, de la asociatia ofiterilor de politie.

Ministerul de Interne a deschis un site special pentru a-i ajuta pe britanici sa determine daca exista vreun risc ca locuintele lor sa fie sparte.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.