Un fost primar din Rovato, o localitate din provincia italiana Brescia, a fost condamnat marti la sase ani de detentie pentru violarea unei prostituate romance, in urma cu aproape 10 ani, relateaza cotidianul Corriere della Sera.
La sfarsitul anului 1999, Roberto Manenti, primar in perioada respectiva, ar fi obligat-o pe prostituata in varsta de 19 ani sa intretina raporturi sexuale cu el, in trei randuri, desi tanara il rugase cu lacrimi in ochi sa nu o faca, potrivit cotidianului QuiBrescia.

Romanca a depus plangere pentru violentele la care a fost supusa, iar marturia sa a dus la condamnarea mai multor infractori care au obligat-o sa se prostitueze. In anul 2000, ea a vazut o fotografie a lui Roberto Manenti intr-un cotidian local, care publica un articol despre raiduri ale politiei pentru a combate prostitutia. Victima a recunoscut "persoana importanta" pe care era obligata de proxeneti sa o satisfaca si a sesizat fortele de ordine.
Potrivit acuzarii, proxenetul il cunostea bine pe Manenti, iar tanara era un "cadou" pentru pastrarea unor relatii bune, noteaza NewsIn.

Dosarul a ramas inchis ani la rand, pana in 2006, cand Procuratura a cerut arhivarea acestuia, relateaza Corriere della Sera. Judecatorul insarcinat cu ancheta preliminara a cerut, insa, noi cercetari care au dus, in cele din urma, la proces si la sentinta de marti.

"Nu stiu nici macar pentru ce ma acuza, nu am fost nici macar audiat de judecator", a comentat sentinta Manenti, politician expulzat din Liga Nordului. "Nu o cunosc pe aceasta fata; intr-o perioada figura mea nu era numai in ziare, ci si pe toate zidurile, pentru ca eram si candidat la europarlamentare. Oricine ar fi putut sa ma ia in vizor si poate ca cineva a vrut sa ma faca sa platesc pentru luptele mele politice", a adaugat el.

"Este o condamnare care se explica numai printr-o razbunare politica", a spus si avocatul politicianului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.