Armata israeliana era in stare de alerta miercuri, de teama unui atac al miscarii libaneze Hezbollah pentru a razbuna moartea unuia dintre liderii sai, Imad Moughnieh, asasinat in urma cu un an, au anuntat surse militare.

Unitati speciale de interventie si supraveghere au fost plasate in stare de alerta, potrivit acestor surse.
Totusi, un purtator de cuvant al armatei israeliene contactat de AFP a refuzat sa vorbeasca despre o stare de alerta generala in regiune.

Serviciile antiteroriste au avertizat duminica cetatenii israelieni din strainatate ca sunt posibile proiecte de atentate sau de rapiri comise de catre Hezbollah, in preajma primei comemorari a mortii lui Moughnieh, ucis intr-un atentat cu masina-capcana in 12 februarie 2008, la Damasc, mentioneaza NewsIn.

In 29 ianuarie, liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, a afirmat ca miscarea sa are in continuare intentia de a razbuna asasinarea lui Moughnieh, pe care a imputat-o din nou Mossad, serviciile de informatii externe ale Israelului. Autoritatile israeliene au negat orice implicare.

Pe de alta parte, inalti oficiali militari si-au exprimat ingrijorarea in urma informatiilor potrivit carora Siria ar fi furnizat Hezbollah rachete sol-aer de ultima generatie. Ei au apreciat ca desfasurarea acestor arme ar ameninta grav continuarea operatiunilor israeliene de survolare a Libanului.

Marti, ministrul israelian al apararii Ehud Barak a avertizat Hezbollah sa se abtina de la orice atac. "Nu sfatuiesc Hezbollah sa ne puna la incercare, consecintele ar putea fi mai dureroase decat isi imagineaza", a spus el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.