Ministrul israelian al locuintelor, Zeev Boim, a amenintat public cu asasinarea lui Ismail Haniyeh, seful Guvernului Hamas, care controleaza Fasia Gaza.

"Urmatoriul stadiu al operatiunilor noastre (in Gaza - n.red.) trebuie sa fie eliminarea teroristului Haniyeh", a declarat la postul de radio militar ministrul, membru in partidul de guvernare Kadima, dar care nu are putere de decizie in chestiunile de securitate.

"Este singura modalitate de a pune capat tirurilor de rachete lansate asupra Israelului", a adaugat Boim.
Armata israeliana a omorat in trecut mai multi membrii importanti ai Hamas din Fasia Gaza, printre care pe liderul spiritual si fondatorul miscarii, seicul Ahmad Yassin, victima unui bombardament aerian in martie 2004.
Aviatia israeliana a lansat marti raiduri in Fasia Gaza, dupa ce premierul Ehud Olmert a anuntat ca va raspunde "disproportionat" la noi tiruri de rachete palestiniene vizand sudul Israelului.

Cel putin trei rachete au vizat mai multe tuneluri din sectorul Rafah, de la granita cu Egiptul, folosite, potrivit Ierusalimului, pentru traficul cu arme de catre miscarea islamista Hamas. Potrivit unor martori, atacul nu s-a soldat cu victime.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.