Autoritatile italiene au decis judecarea a doi romani care au vandut, respectiv achizitionat telefonul mobil al Giovannei Reggiani, agresata si ucisa in octombrie 2007 de romanul Nicolae Romulus Mailat.

Judecatorul pentru audierile preliminare de la tribunalul din Roma, Tommaso Picazio, a decis judecarea lui Radu Pirvu si Dorin Obedea, socrul lui Mailat. Prima audiere a celor doi va avea loc in 10 iunie, informeaza NewsIn.

Potrivit acuzarii, Obedea "a acceptat sa primeasca geanta furata de Mailat de la Giovanna Reggiani, pentru a o ascunde in baraca unde locuia agresorul, ajutandu-l astfel sa isi asigure profitul in urma infractiunii". El i-a vandut apoi, pentru 10 euro, lui Pirvu, telefonul mobilat recuperat ulterior de anchetatori in Romania.

In paralel, Procuratura a depus apel la sentinta celei de a treia Curti cu Juri, care i-a acordat lui Milat circumstante atenuante si nu l-a condamnat la inchisoare pe viata.

Romanul Nicolae Romulus Mailat a fost gasit vinovat, in 29 septembrie, pentru uciderea Giovannei Reggiani, in 30 octombrie 2007, in apropiere de Roma, si a fost condamnat la 29 de ani de inchisoare.

Cazul Mailat a generat o polemica de amploare in Peninsula privind siguranta si imigratia. Incidentul a dus la tensionarea relatiilor romano-italiene si a facut ca lupta impotriva criminalitatii sa devina principala tema a campaniei electorale de anul trecut din Italia. Partidul lui Berlusconi a castigat alegerile promitand ca va reduce criminalitatea si a recurs in acest scop la ajutorul armatei. Guvernul sau a propus noi legi impotriva imigrantilor, invinovatiti de unii italieni, inclusiv de aliatii lui Berlusconi, pentru valul de crime violente.

Un nou val de violuri comise in ultimele saptamani in Italia a reaprins aceasta polemica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.