Presa ungara s-a concentrat pe subiectul autonomiei Tinutului Secuiesc, in articolele de luni si marti, care trateaza subiectul vizitei presedintelui Romaniei, Traian Basescu in tara vecina, transmite NewsIn.

Majoritatea titlurilor graviteaza in jurul aceleasi fraze, "Nu va fi niciodata autonomie in Tinutul Secuiesc".

Cel mai mare ziar din Ungaria, Nepszabadsag, scrie in editia online ca Basescu exlude autonomia teritoriala in Secuime si incepe articiolul cu precizearea ca seful sratului roman admite o autonomie "politica".

"Solyom Laszlo (presedintele Ungariei, n.r.) a subliniat, in replica, faptul ca Ungaria considera posibila autonomia teritoriala si sprijina eforturile comunitatii maghiare in acest sens. El a adaugat ca nu infirma faptul ca politica Romaniei privind minoritatile este una conforma standardelor europene, avand in vedere ca ele sunt standarde <<minime>>", se arata la finalul articolului aparut marti pe editia online.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.