Fortele irakiene au anuntat marti ca au arestat o femeie care a antrenat 28 de teroriste-kamikaze, care au comis atentate sinucigase in Irak, transmite Reuters.

Al-Qaida si alte grupari islamiste sunnite trimit din ce in ce mai multe femei sau fete sa comita atentate sinucigase, pentru ca riscul de a fi descoperite in timpul controalelor este mai mic, relateaza NewsIn. Aceasta tactica a devenit obisnuita in 2007 si 2008.

Purtatorul de cuvant al serviciului de securitate al Bagdadului, generalul Qassim al-Moussawi, a declarat ca femeia, Samira Ahmed Jassim, este membra a gruparii Ansar al-Sunna si a fost arestata in urma cu doua saptamani.

"Informatiile de la serviciile noastre si de la localnici demonstreaza ca ea a supervizat personal pregatirea a peste 80 de teroriste kamikaze in Bagdad si Diyala", a declarat el intr-o conferinta de presa.

Al-Moussawi a prezentat o inregistrare video in care Jassim, o femeie de varsta mijlocie, in haine negre traditionale, parea sa marturiseasca faptul ca a antrenat femei care au comis atacuri sinucigase cu bomba intr-o sectie de politie din Diyala.

"Mi-a fost prezentata, am inceput sa vorbesc cu ea", spunea Jassim, insa o mare parte din ce spunea nu se putea auzi la conferinta. "A marturisit ca a antrenat peste 28 de femei si toate au comis atentate in diverse parti ale Irakului", a declarat Moussawi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.