Rusia si Belarus au semnat un tratat de aparare antiaeriana marti, consolidand legaturile militare dintre cele doua tari care se opun planului scutului american antiracheta in Europa, relateaza Reuters.

"Semnarea unui acord pentru formarea unui sistem comun de aparare aeriana in regiune va fi un eveniment notabil in consolidarea legaturilor noastre", a spus presedintele rus Dmitri Medvedev, la inceputul intalnirii cu Aleksandr Lukasenko la Kremlin.

"Ne gandeam de mult la acest lucru si acum procesul este finalizat. El va spori considerabil capacitatea de aparare a Rusiei si Belarusului", a spus el, potrivit NewsIn.

Rusia si Belarusul se opun planului american de amplasare a elementelor scutului antiracheta in Polonia si Cehia, iar in trecut oficiali rusi au discutat despre posibilitatea stationarii de sisteme antiracheta in Belarus.

Medvedev a declarat in noiembrie ca Moscova va desfasura rachete Iskander in encvala Kaliningrad, daca scutul american va fi desfasurat, dar saptamana trecuta un oficial rus a spus ca Moscova a suspendat aceste planuri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.