Cincisprezece persoane - pakistanezi si indieni - au fost retinute marti al Barcelona si Valencia, in cadrul unei operatiuni impotriva unei retele de falsificare de documente, cu legaturi cu terorismul islamist, relateaza AFP.

Persoanele arestate - zece la Barcelona si cinci la Valencia - sunt suspectate de legaturi cu o retea de falsificare de pasapoarte in relatie cu reteaua al-Qaida, informeaza NewsIn.

Operatiunea a presupus si perchezitii, mai ales in centrul orasului Barcelona, si a fost coordonata de un judecator al Audientei nationale, principala instanta penala spaniola care se ocupa de dosarele de terorism.

Spania a intensificat in ultimele luni operatiunile in cercurile islamiste, mai ales in Catalunia. La inceputul lui 2008, Garda Civila a anihilat un grup de islamisti radicali, majoritatea pakistanezi, suspectati ca pregateau un atentat la Barcelona.

In iunie, opt presupusi islamisti, alegerieni suspectati de legaturi cu al-Qaida, au fost arestati in Castellon, Barcelona si Pamplona.

La 20 ianuarie 2009, sase persoane de origine pakistaneza au fost arestate la Barcelona pentru presupusa finantare de activitati teroriste, dar au fost eliberate dupa trei zile, "din lipsa de dovezi".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.