Seif al-Islam Gaddafi, fiul liderului libian Muammar Gaddafi, a criticat vehement arabii pentru ca nu le-au cerut socoteala liderilor lor in legatura cu lipsa de actiune a acestora in timpul ofensivei israeliene din Gaza, relateaza AFP.

"In Israel, cand sunt comise greseli sau cand are loc o infrangere, sunt demisi responsabili si sunt organizate alegeri. Ceea ce la arabi nu se intampla", a declarat Seif al-Islam intr-un interviu acordat cotidianului Asharq Al-Awsat, citat de NewsIn.

"Guvernele (arabe - n.red.) raman, (...) liderii (raman -n.red.), in pofida infrangerilor, razboaielor, esecurilor"
, a spus el.

"Arabii nu vor progresa atat timp cat nu va fi pusa persoana potrivita in locul potrivit si, in caz de esec, daca nu va fi inlocuita", a adaugat fiul liderului libian, care prezideaza puternica Fundatie Gaddafi.

Ofensiva israeliana din Gaza, care s-a incheiat in 18 ianuarie, la 22 de zile de la lansare, s-a soldat cu peste 1.300 de morti palestinieni.

Persoana influenta, prezentata in mod regulat drept posibil succesor al tatalui sau, aflat la putere din 1969, Seif al-Islam nu are deocamdata nicio functie oficiala in Libia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.