Fostul ministru de externe Adrian Cioroianu a declarat marti la Realitatea TV ca, dupa anuntarea deciziei Curtii Internationale de Justitie privind contenciosul dintre Romania si Ucraina, beneficiile economice nu se vor simti imediat, fiind conditionate si de actiuni concrete din partea Romaniei.

"E o decizie importanta, istorica ar fi în masura în care am reusi sa o fructificam", a subliniat fostul ministru, în asteptarea citirii verdictului de la Haga. "Nu agreez foarte mult acel complex al tanarului care asteapta mosteniri. Sa nu-si închipuie cineva ca, daca ne extindem jurisdictia asupra unei portiuni din cei 12.000 de kilometri patrati...sa nu se astepte nimeni ca vom sta cu ochii în sus si se vor ieftini benzina, gazele si vom trai de la sine mai bine", a avertizat liberalul Adrian Cioroianu, potrivit NewsIn.

În cazul unei decizii favorabile, ar fi pentru prima data dupa 90 de ani cand Romania îsi extinde jurisdictia, a mai spus fostul sef al diplomatiei, care este de profesie istoric.

Adrian Cioroianu a reamintit ca Insula Serpilor nu intra în discutie în mod direct atunci cand este vorba despre verdictul Curtii de la Haga. "Nu intra în discutie apartenenta ei la Romania sau la Ucraina. Noi am recunoscut din 1997 ca insula apartine Ucrainei. Aceasta problema nu ne priveste doar pe noi si pe ucraineni, ci este o problema din multele probleme mostenite din dezmembrarea URSS", a subliniat fostul ministru de externe.

Decizie istorica astazi la CIJ in procesul dintre Romania si Ucraina


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.