Justitia elena a condamnat astazi cinci minori, printre care un roman, pentru moartea unui imigrant georgian in varsta de 11 ani, in februarie 2006 la Veria, in nordul tarii, relateaza AFP

Tribunalul pentru minori din Salonic i-a condamnat pe cei cinci, doi frati greci, doi albanezi si un roman, in momentul faptelor in varsta de 11 -12 ani, "pentru vatamare corporala cauzatoare de moarte, fara premeditare".

Cei doi greci vor fi inchisi intr-un centru special din Volos pana la majorat, cand vor fi eliberati.

Ceilalti trei adolescenti vor fi plasati sub tutela unor inspectori pentru minori si vor trebui sa presteze patru ore de munca in folosul comunitatii pe saptamana, pana la majorat.

Curtea a decis sa-l plaseze sub tutela serviciului de inspectori din Veria pe fratele mai mare al celor doi greci, in varsta de 17 ani in momentul faptelor, pentru sperjur si ascunderea crimei.

Cadavrul copilului nu a fost gasit. Disparitia micutului Alexander Mesisvili, cunoscut drept "Alex", a socat Grecia.

Cei doi tineri greci au negat orice implicare in aceast caz, la fel si romanul. Numai cei doi albanezi au recunoscut o responsabilitate in moartea lui Alex, care, dupa cum au marturisit, a fost un accident, produs dupa o cearta. Cei cinci copii, provenind din familii sarace si marginalizate, au fost lasati in libertate in asteptarea deciziei instantei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.