Agresiunile la adresa romanilor din Italia continua, la mai mult de o saptamana dupa ce patru tineri romani au violat o italianca, la Guidonia, relateaza presa italiana.
Astfel, inca un bar apartinand unor romani din apropiere de Guidonia a fost atacat in noaptea de sambata spre duminica, anunta Il Messaggero in pagina sa electronica. Dispozitivul incendiar folosit este similar celui utilizat saptamana trecuta si in cazul unei macelarii din Guidonia, potrivit NewsIn.

Explozia a distrus un geam blindat al unui bar din Marcellina, localitate situata la mai putin de cinci kilometri de Guidonia.

"Daca bomba ar fi trecut de geam ar fi ajuns exact sub tabloul electric. Ar fi putut sa ia foc toata cladirea", a declarat patroana barului.. "Nu stiu (motivul - n.red.), stiu doar ca locuitorii din Marcellina au fost intotdeauna foarte draguti cu mine", a spus ea, denuntand violul din Guidonia. In cateva ore barul si-a reluat activitatea.

De asemenea, Rita Bernadini, parlamentarul care a vizitat cei sase romani arestati pentru violul din Guidonia si care a denuntat faptul ca acestia au fost agresati in inchisoare, a primit numeroase mesaje de amenintare, potrivit agentiei de presa Agr. "Ar trebui sa fii violata tu, apropiatii tai, fiica ta, daca ai una", scrie intr-un mesaj adresat politicianului. Pe Facebook a fost publicat numarul de telefon mobil al acesteia, iar cineva a adaugat: "Voi reusi sa aflu si adresa sa".

"Intentia mea este sa public aceste mesaje, pentru ca zugravesc foarte bine o parte din Italia care trebuie sa fie cunoscuta", a spus Bernadini.

Intre timp, in provincia Ragusa a avut loc in noaptea de sambata spre duminica un viol care aminteste de cel din Guidonia, scrie Adnkronos. De aceasta data, insa, victimele au fost un cuplu de romani.

Potrivit politiei, cuplul a fost agresat sambata noaptea, in jurul orei locale 1.30 (2.30 ora Romaniei), de trei imigranti nord-africani, dintre care doi inarmati cu pistoale. Dupa ce le-au luat victimelor banii si un telefon, unul dintre atacatori l-a imobilizat de roman, iar ceilalti doi au luat fata si au dus-o intr-o zona izolata, unde au violat-o. Ea a fost gasita a doua zi dimineata, la marginea orasului.

Agresiunile la adresa romanilor au luat amploare in Peninsula, in special dupa violul de la Guidonia. Astfel, un adolescent roman in varsta de 15 ani a fost agresat miercuri la Florenta de doi italieni in varsta de 17-18 ani, care l-au intrebat mai intai daca este roman, potrivit La Repubblica. De asemenea, o macelarie apartinand unui roman din Guidonia a fost atacata in noaptea de miercuri spre joi, cu o bomba artizanala.

In noaptea de marti spre miercuri, un grup de persoane a aruncat cu sticle incendiare barul unei romance din aceeasi localitate.

De asemenea, mai multi demonstranti neofascisti au atacat patru romani si cinci albanezi in Guidonia, iar mai multi manifestanti au incercat sa il linseze pe unul dintre cei sase romani arestati pentru violul de la Guidonia. In plus, romanii arestati la Guidonia pentru viol ar fi fost batuti in inchisoare de autoritati.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.