Doua treimi dintre irlandezi ar vota in favoarea ratificarii Tratatului de la Lisabona, daca ar fi organizat un al doilea referendum in 2009, potrivit unui sondaj publicat duminica.

Potrivit sondajului realizat de Red C pentru Sundy Business Post, 58% dintre respondenti s-au declarat in favoarea textului pentru reformarea institutiilor europene, in timp ce 28% se opun, iar 14% sunt indecisi.
Facand abstractie de indecisi, 67% sunt in favoarea tratificarii tratatului de catre Irlanda, lovita din plin de criza economica.

"Analizand rezultatele, este clar ca 20-25% dintre cei care au votat 'nu' anul trecut spun ca probabil nu vor mai vota la un al doilea referendum. Cei care au spus 'da' anul trecut se vor duce la urne si vor vota la fel", potrivit ziarului. "20% dintre cei care au votat 'nu' la referendum spun acum ca ar vota 'da' la un al doilea".

La referendumul din 12 iunie 2008, irlandezii au respins in proportie de 53% Tratatul, Guvernul irlandez a acceptat un al doilea vot, la o data neprecizata, dupa ce a obtinut garantia ca isi va pastra comisarul european irlandez, arata NewsIn.

Potrivit sondajului `Lansdowne Market Research` publicat vineri, 58% dintre respondenti sunt "total de acord" sau "de acord" cu ipoteza potrivit careia Irlanda ar vota 'da' la viitorul referendum, in timp ce 29% o "dezaproba total" sau o "dezaproba".

Red C a chestionat 1.001 adulti, in perioada 26-28 ianuarie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.