In alegerile pentru succesiunea la scaunul patriarhal al Bisericii Ortodoxe Ruse a invins, ca la mai toate alegerile din Rusia, candidatul sustinut de Kremlin, scrie presa rusa.

In deschiderea Sinodului, marti, principalul favorit la Scaunul patriarhal, Mitropolitul de Smolensk si Kaliningrad, Kirill, care a asigurat interimatul dupa moartea lui Aleksei al II-lea, a prezentat un raport privind activitatea Bisericii Ruse in perioada defunctului patriarh.

Mitropolitul Kirill s-a referit in mod special, potrivit textului raportului publicat pe site-ul Patriarhiei ruse, la problemele relatiilor inter­ortodoxe.

Patriarhatul raposatului Intaistatator al Bisericii Ruse, Aleksei al II-lea, 1990-2008, a fost marcat, mai ales la inceput, de repetate atentate la teritoriul ei canonic, a subliniat Kirill. Intre altele, el a amintit decizia din 1992 a Sinodului Bisericii Ortodoxe Romane ,,de infiintare a asa-numitei Mitropolii a Basarabiei cu Scaunul la Chisinau”.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.