Liderul gruparii al-Qaida in Irak, iordanianul Abu Musab al-Zarqawi, a anuntat ca a suferit rani minore si l-a asigurat pe Ussama bin Laden ca este in afara oricarui pericol, pe teritoriul Irakului, potrivit unei inregistrari audio a carei autenticitate nu a fost confirmata.

Comunicatul a fost difuzat de un site islamist, care a mai transmis mesaje ale gruparii. La Washington, un purtator de cuvant al CIA a precizat ca agentia va putea stabili in cateva zile autenticitatea inregistrarii. Adresat lui bin Laden, comunicatul subliniaza ca zvonurile conform carora al-Zarqawi fie ar fi fost ranit grav si transportat in afara Irakului pentru a primi ingrijiri medicale, fie ar fi murit, sunt "lipsite de orice fundament". "Multumita lui Allah, sunt acum alaturi de fratii mei din Irak si exercit lupta impotriva cruciatilor", anunta vocea atribuita celui mai cautat terorist din Irak.

Pe inregistrarea intitulata "Scrisoare adresata de un soldat emirului sau", presupusul al-Zarqawi ii cere lui bin Laden sa dea semnalul punerii in miscare a unui plan nespecificat. "Cred ca planul a ajuns la tine sau este pe drum. Asteptam instructiuni", se spune in continuare.

Pe de alta parte, mesajul mentioneaza asasinarea unui general american, fara sa faca mai multe precizari in acest sens.


Despre autor:

Sursa: Realitatearomaneasca.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.