Hamas va continua sa se inarmeze si sa isi dezvolte capacitatile militare si nicio forta nu il va putea impiedica sa isi atinga aceste obiective, a afirmat duminica reprezentantul sau la Beirut, Osama Hamdan, aluzie la eforturile internationale pentru a opri contrabanda cu arme, relateaza AFP.

"Nici portavioanele, nici supravegherea aeriana si maritima nu ne pot impiedica sa avem arme sau sa introducem arme in Fasia Gaza si Cisiordania", a spus Hamdan in cursul unei adunari de la Beirut.

"Rezistenta (impotriva Israelului) trebuie sa continue si sa invinga, iar pentru aceasta ne trebuie arme, este un drept legitim", a spus acest lider local al miscarii islamiste palestiniene.

"Indiferent care ar fi masurile luate, nu vom capitula si vom continua sa obtinem arme pentru rezistenta"
, a repetat el.

In 19 ianuarie, purtatorul de cuvant al aripii militare a Hamas afirmase ca tentativele Israelului de a impiedica inarmarea sa sunt destinate esecului si capacitatea sa de a lansa rachete asupra Israelului nu a fost redusa de ofensiva din Gaza.

"Sa faca ce vor. Introducerea acestor arme pentru rezistenta si fabricarea lor este misiunea noastra si stim foarte bine ce avem de facut", a declarat Abu Obeida.

In cadrul ofensivei de 22 de zile din Fasia Gaza, armata israeliana a bombardat si distrus tunelurile folosite pentru contrabada la frontiera dintre Gaza si Egipt. Unul dintre obiectivele declarate ale ofensivei a fost sa impiedice Hamas, care controleaza Fasia Gaza, sa se aprovizioneze cu arme, pentru a-i neutraliza capacitatea de atac.

In total, ofensiva israeliana s-a soldat cu 1.330 de morti si 5.450 de raniti, potrivit unui bilant al serviciilor medicale palestiniene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.