Regele Spaniei, Juan Carlos, a fost primit vineri seara de liderul libian Muammar Gaddafi, in cursul primei sale vizite in aceata tara, relateaza agentia oficiala libiana Jana, citata de AFP.

Discutia s-a concentrat pe "situatia din (Fasia - n.red.) Gaza si pe relatiile internationale si regionale", potrivit NewsIn. Aceasta reuniune a reprezentat ocazia de a sublinia "specificul relatiilor de prietenie dintre cele doua tari si perspectivele promitatoare ale dezvoltarii lor, pentru a servi intereselor comune ale celor doua popoare", adauga agentia.

Regela Spaniei a ajuns vineri la Tripoli, pentru o vizita ce urmeaza sa dureze pana duminica.

Juan Carlos si Gaddafi s-au mai intalnit in decembrie 2007, in cursul unei vizite oficiale in Spania a liderului libian.

Agenda calatoriei este consacrata in special aspectelor economice, iar liderul libian s-a intalnit si cu seful Guvernului spaniol, Jose Luis Rodriguez Zapatero.

Spania este un partener comercial important al Libiei, in special in domeniul hidrocarburilor. Grupul petrolier Repsol YPF are numeroase proiecte in Libia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.