Secretarul apararii Robert Gates a fost operat la brat vineri si intentioneaza sa isi reia activitatea saptamana viitoare, a anuntat Pentagonul, citat de Reuters.

Chirurgii au refacut un tendon din bratul stang al lui Gates. Secretarul apararii a spus ca a suferit un accident in timp ce incerca sa ataseze o lama de plug de zapada la un tractor, in timpul vacantei de Craciun pe care a petrecut-o la casa sa din Pacific Northwest, relateaza NewsIn

Gates s-a aflat sub anestezie generala mai putin de doua ore, in timpul interventiei chirugicale care a avut loc la spitalul de la baza aeriana militara Andrews, din apropiere de Washington, a declarat purtatorul de cuvant al Pentagonului, Geoff Morrell. Pe parcursul operatiei, secretarul adjunct al apararii Gordon England a preluat atributiile sale.

"Medicii au descris operatia drept un succes. El se afla in prezent acasa, se odihneste si se va intoarce la birou luni dimineata", a asaugat Morrell.

Gates, singurul membru al administratiei Bush pe care Barack Obama l-a mentinut in functie, va trebui sa poarte atele si un bandaj o saptamana sau doua.

Secretarul apararii nu este la primul accident suferit in timpul iernii. Anul trecut, el a alunecat pe gheata si si-a fracturat umarul drept, in fata locuintei sale din Washington.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.