Dupa luni de discutii, amenintari si avertismente, Moscova si Tbilisi au reusit sa convina in problema evacuarii trupelor rusesti de pe teritoriul Georgiei. Un acord in acest sens a fost semnat ieri in capitala rusa de sefii diplomatiilor celor doua tari, Serghei Lavrov si Salome Zurabisvili. Potrivit ministrului rus, retragerea se va realiza pe parcursul anului 2008. In ultimul timp, divergentele legate de termenul-limita pentru plecarea militarilor rusi au complicat drastic relatiile dintre Moscova si Tbilisi, conducand la schimburi de declaratii dintre cele mai dure.

Georgia insista ca bazele sa fie evacuate pana la 1 ianuarie 2008, Rusia, pana la sfarsitul aceluiasi an. E adevarat, Zurabisvili si Lavrov nu au stabilit data exacta cand ultimul soldat rus va parasi teritoriul micului stat caucazian. Ministrul rus a declarat doar ca prima va fi lichidata baza din Ahalkalaki - regiune cu populatie majoritar armeana, si ulterior cea din capitala adjara, Batumi.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.