Egiptul a invitat sefi de stat si de guvern, in special din Europa, si pe presedintele palestinian Mahmoud Abbas, la un summit care va avea loc duminica la Sharm el-Sheikh si care va fi consacrat Fasiei Gaza, au declarat surse diplomatice citate de News

Invitatiile au fost deja trimise, iar acest summit se va organiza in jurul presedintelui egiptean Hosni Mubarak, in prezenta secretarului general al ONU Ban Ki-moon, duminica dupa-amiaza, au precizat surse diplomatice europene.

Egiptul nu a anuntat acest summit, dar o sursa apropiata Presedintiei a confirmat pentru AFP ca au loc preparative pentru un summit international la Sharm el-Sheikh.

Agentia egipteana MENA a anuntat doar ca presedintele francez Nicolas Sarkozy este invitat la o "reuniune consultativa" duminica de catre presedintele Mubarak, pentru a discuta despre armistitiul din Gaza. Pe langa Sarkozy, au mai fost invitati premierii spaniol Jose Luis Rodriguez Zapatero, britanic Gordon Brown si italian Silvio Berlusconi. Invitata si ea, cancelarul german Angela Merkel, a anuntat ca nu poate participa.
Aflat in prezent in turneu in regiune, secretarul general al ONU a primit si el o invitatie pentru acest summit extraordinar, ca si presedintele Autoritatii Palestiniene.

In schimb premierul israelian Ehud Olmert nu va fi invitat, Israelul pregatindu-se sa anunte sambata seara o incetare unilaterala a ostilitatilor si nu in mod coordonat, in cadrul initiativei egiptene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.