Presedintele companiei italiene energetice Eni, Paolo Scaroni, caruia premierul rus i-a propus joi sa formeze un consortiu international care sa cumpere gazul tehnic pe care il cere Ucraina, a estimat ca ar trebui achizitionat un volum de gaz care sa ajunga pentru 75 de zile, relateaza AFP.
Implicarea unor companii din domeniul gazului intr-un consortiu european care va furniza gaz Ucrainei pentru a ajuta la reluarea tranzitului gazului rusesc catre Europa va incepe vineri, a anuntat directorul executiv al societatii italiene Eni SpA, Paolo Scaroni, citat de Reuters.

Acest consortiu va furniza gazul necesar pentru a reporni si a mentine in functiune gazoductele si statiile de pompare din Ucraina pe durata cat Rusia si Ucraina negociaza acordul pentru reluarea livrarilor si pentru drepturile de tranzit, a explicat Scaroni. In felul acesta, consortiul va permite ca reluarea livrarilor de gaz catre Europa sa inceapa imediat, urmand sa se discute ulterior despre problema platii pentru gazul pe care il va livra pana ce Ucraina si Rusia vor ajunge la un acord, potrivit NewsIn.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.