Tehnicieni de la Airbus, precum si membri ai Biroului de anchete si analize vor fi trimisi la New York pentru a stabili cauzele prabusirii avionului A320 in raul Hudson, iar compania europeana refuza deocamdata sa faca speculatii pe aceasta tema.
"Airbus confirma cu regret ca un Airbus A320, al companiei US Airwys, a fost implicat intr-un accident joi, la putin timp dupa ora locala 15.30", potrivit NewsIn.

Compania va trimite la fata locului o echipa de specialisti (`Go-team of flight safety investigators"), care va oferi asistenta anchetatorilor americani, potrivit sursei.

De asemenea, agenti ai biroului de anchete si analize, organism oficial francez care conduce anchetele tehnice asupra accidentelor si incidentelor din aviatia civila, vor pleca vineri dimineata in SUA, potrivit unui comunicat.

"Ancheta tine de responsabilitatea autoritatilor competente si ar fi nepotrivit pentru Airbus sa faca speculatii cu privire la cauzele accidentului", a spus compaia.

Ancheta va fi condusa de Biroul american pentru securitatea transporturilor.

Airbus a precizat ca avionul implicat era inregistrat sub numarul N106US si fusese livrat la 2 august 1999.
Avionul, cu 155 de persoane la bord, a cazut joi in raul Hudson, la putin timp de la decolarea de pe aeroportul La Guardia cu destinatia Carolina de Nord. Toate persoanele au supravietuit si au fost evacuate in cursul unei operatiuni spectaculoase la care au participat ambarcatiuni si elicoptere.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.