Amnesty International a cerut joi deschiderea imediata a unei anchete independente asupra atacului israelian impotriva cladirii ONU din Gaza, spunand ca ar putea fi vorba despre "o crima de razboi", relateaza NewsIn.
Cartierul general al agentiei ONU pentru refugiatii palestinieni din orasul Gaza a fost lovita joi de fortele israeliene, bombardament codamnat de comunitatea internationala.

"Atacul asupra UNRWA, care a vizat o instalatie umanitara clar identificata, subliniaza necesitatea unei anchete impartiale si minutioase, care sa vizeze o serie de atacuri in care au fost ucisi sau raniti civili, iar infrastructuri civile au fost distruse", a spus Malcom Smart, directorul de programe pentru Orientul Mijlociu si Africa de Nord.

"Dreptul international interzice explicit orice atac impotriva personalului, instalatiilor, echipamentelor sau vehiculelor angajate intr-o misiune umanitara de asistenta", a explicat el.

"Astfel de atacuri ar putea constitui o crima de razboi", a subliniat responsabilul. Mai mult, AI s-a declarat deosebit de ingrijorata de "folosirea de catre Israel a ceea ce pare a fi fosfor alb, substanta ce provoaca arsuri grave cand intra in contact cu pielea".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.