Comandantul armatei Statelor Unite in Irak, generalul John Abizaid, si-a exprimat ingrijorarea cu privire la abilitatea fortelor irakiene de a asigura securitatea scrutinului de luna viitoare, fara ajutor american. Lipsa de experienta si antrenamentul necorespunzator al soldatilor irakieni nu pot conduce la mentinerea stabilitatii in regiune, in opinia oficialului american, cu atat mai mult intr-o perioada tensionata, precum cea a alegerilor.

Abizaid a facut apel la tarile vecine Irakului, in special la Siria si Iran, pentru a privi cu mai multa seriozitate situatia din regiune si a sprijini venirea fortelor straine in aceasta tara. "Este foarte important ca fiecare sa realizeze ca stabilitatea Irakului depinde la fel de mult de vecinii sai precum si de cetatenii din interiorul tarii", a subliniat el.

Pe de alta parte, inca un responsabil american, al treilea in ierarhia diplomatica a Casei Alba, Marc Grossman si-a prezentat demisia, parasind astfel si el echipa noului mandat al presedintelui George W. Bush, in timp ce alti cativa oficiali de rang inalt si-au anuntat intentia de a se retrage.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.