Ucraina a reluat miercuri dupa-amiaza livrarea unui volum limitat de gaze naturale catre regiunea Odesa, ceea ce permite aprovizionarea raioanelor Stefan-Voda si Causeni din Republica Moldova si a regiunii transnistrene.

Reluarea aprovizionarii cu gaz, care a inceput de la ora 17.00 si intervine in conditiile in care premierul moldovean Zinaida Greceanii a participat la Moscova la o reuniune de urgenta cu omologii rus, bulgar si slovac, a fost posibila in urma promisiunii Rusiei de a compensa Ucrainei cantitatea de gaze livrate Republicii Moldova si Slovaciei, informeaza NewsIn.

Guvernul de la Chisinau anunta ca reluarea alimentarii cu gaze a zonei de sud si a regiunii transnistrene se datoreaza vizitei la Moscova a premierului moldovean Zinaida Greceanii si discutiilor purtate acolo cu omologii sai din Rusia, Slovacia si Bulgaria.

Comunicatul de presa al Guvernului moldovean nu precizeaza cantitatea de gaze livrate prin conducta din sudul republicii si nici faptul ca de aproape o saptamana Ucraina furnizeaza catre teritoriul moldovenesc gaze din rezerve proprii, fapt datorita caruia Republica Moldova nu a intrat in colaps energetic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.