Un tablou pictat de premierul rus Vladimir Putin, intitulat "Uzor" (Broderie), va fi scos sambata la licitatie la Sankt Petersburg, suma obtinuta urmand a fi donata in scopuri caritabile, relateaza AFP.

La licitatia de la Sankt Petersburg, care se inscrie in actiunea caritabila "Alfabet", consacrata scriitorului Nikolai Gogol (1809 - 1892) si nuvelei sale "In noaptea de Ajun", vor fi vandute in total 28 de opere de arta, transmite NewsIn.

Tablourile ce vor fi prezentate, pictate de personalitati din lumea politica si artistica, prezinta literele alfabetului rus si motive din nuvela lui Gogol, autor de origine ucraineana.

Premierul a ales pentru opera sa litera "U" ("Y" in alfabetul chirilic). Tabloul reprezinta o fereastra a unei case de tara, impodobita cu un servet national ucrainean, numit "rusnik", ce are o broderie (uzor).

"Putin si-a pictat tabloul intr-un sfert de ora. L-a facut singur, fara nicio idee" din partea altcuiva, a afirmat Nadeja Anfalova, pictorita si organizatoare a expozitiei ce precede licitatia.

Veniturile obtinute din licitatie vor fi donate unei biserici care trebuie restaurate si la doua spitale de pediatrie din Sankt Petersburg.

La actiune au mai participat guvernatoarea orasului, Valentina Matvienko, balerian Uliana Lopatkian si soprana Anna Netrebko.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.