Un fost coleg de detentie al lui Mihail Hodorkovski, fostul sef al companiei petroliere Iukos, a depus plangere impotriva acestuia pentru "hartuire homosexuala", relateaza AFP.

Fostul coleg de detentie al lui Hodorkovski a depus plangere la un tribunal moscovit, la aproape trei ani de la data presupuselor fapte, relateaza NewsIn.

"In plangere, el afirma cu toata seriozitatea ca a facut obiectul hartuirii homosexuale din partea lui Hodorkovski. Si si-a adus aminte recent, desi a pastrat acest secret oribil timp de trei ani intregi", ironizeaza avocatii lui Hodorkovski.

Potrivit lor, fostul coleg de detentie, identificat ca Aleksandr Kucima si care nu stie "nici sa scrie, nici sa citeasca", este folosit de advsersarii clientului lor. El incercase deja "sa il injughie pe Hodorkovski in 2006, in colonia penitenciara" in care se aflau amandoi, dar nu a reusit sa o faca, scriu eu.

Potrivit agentiei RIA Novosti, care citeaza serviciul de presa al tribunalului de la Moscova, noile acuzatii la adresa fostului sef al Iukos, vor fi examinate in 16 ianuarie. Kucima ii cere despagubiri de 500.000 de ruble (in jur de 12.000 de euro).

Arestat in 2003 si condamnat pentru frauda fiscala in 2005 la capatul unui proces considerat ca fiind montat de Kremlin, Hodorkovski executa in prezent o pedeapsa de opt ani de inchisoare in Siberia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.