Se crede ca Osama bin Laden, liderul al-Qaeda, ar fi emis o inregistrare video in care ii indeamna pe musulmani la jihad impotriva ofensivei Israelului din Gaza

Inregistrarea care a fost datata in luna curenta din calendarul islamic, numita: "O chemare la jihad pentru oprirea agresiunilor impotriva Gaza" ("A Call for Jihad to Stop the Aggression against Gaza"), a fost postata pe internet astazi.

"Dumnezeu ne-a binecuvantat cu rabdare pentru a urma calea jihadului pentru inca sapte ani, si sapte si spate ani," indeamna vocea de pe banda, despre care se crede ca ar fi a lui bin Laden.

"Intrebarea este, poate America sa isi continue razboiul cu noi pentru multe decenii de acum inainte? Rapoarte si dovezi ar sugera contrariul."

Nu a fost posibil sa se identifice independent vocea de pe caseta, informeaza Al Jazeera.

Inregistrarea de 22 de minute sustine ca este necesar ca jihadul sa readuca "Ierusalimul si Palestina". De asemenea, critica si modul in care guvernele arabe au manipulat razboiul cu care Israelul terorizeaza Gaza de 19 zile.

Aproape 1000 de palestinieni au fost omorati in atacuri violente, si alti peste 4000 raniti pe parcursul ultimelor trei saptamani, in timp ce Israelul a confirmat 13 morti.

Mii de oameni au iesit in strada in toata lumea araba, protestand si aratandu-si furia impotriva atacurilor, dar guvernele arabe au raspuns cu putine actiuni concrete impotriva Israelului.

Cel care vorbeste pe caseta de miercuri vede criza financiara la nivel global ca un factor care va contribui la declinul influentei pe care America o exercita in intreaga lume si care va slabi puterea Israelului, unul dintre cei mai apropiati aliati ai Washingtonului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.