Iranul a dezmintit stirea publicata de ziarul britanic "Sunday Times" conform careia cel mai cautat terorist din Irak, Abu Mussab Al-Zarqawi, s-ar afla sub ingrijire medicala pe teritoriul iranian, transmite AFP. Purtatorul de cuvant al Ministerului de Externe de la Teheran, Hamid Reza Asefi, a subliniat ca "a fabrica asemenea informatii este o greseala" si ca "Iranul e transparent precum cristalul si nu are nimic de ascuns".

Seful celulei Al Qaeda din Irak, iordanianul Abu Mussab al-Zarqawi, ranit grav de americani la finele saptamanii trecute, a fugit in Iran, pentru a fi supus unei interventii chirurgicale de urgenta, liderul Al Qaeda fiind ranit in regiunea toracelui, in cursul unui raid american la Ramadi, a scris "Sunday Times". Zarqawi are doua schije de obuz in plamani si starea sa este foarte grava. Informatia contrazice comunicatul difuzat pe mai multe site-uri islamiste, in care se afirma ca Zarqawi se simte bine si continua sa coordoneze operatiunile.

Speculatiile cu privire la soarta teroristului iordanian au fost declansate in urma cu doua saptamani, dupa ce un medic de la Ramadi a declarat ca l-a tratat pentru rani foarte grave in zona pieptului. Sustinatorii lui Zarqawi au cerut rugaciuni pentru el, iar presa a speculat ca cel mai cautat terorist din Irak ar fi murit.
Multi analisti cred ca zvonul ranirii lui Zarqawi este fals si ca a fost lansat pentru a-i acoperi miscarile.

Parerile expertilor sunt impartite cu privire la impactul pe care il va avea asupra insurgentei retragerea temporara a lui Zarqawi din fruntea celulei Al Qaeda din Irak.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.