Echipa presedintelui in exercitiu George W. Bush si cea a succesorului sau Barack Obama planifica un exercitiu pentru un scenariu catastrofal, simuland un atac terorist care vizeaza mai multe orase americane, a anuntat Casa Alba.

Este vorba despre un nou efort pentru ca echipa lui Obama sa fie operationala inca din prima zi, la 20 ianuarie, si o dovada in plus a nivelului de cooperare pe care cele doua parti l-au descris drept fara precedent, pentru a asigura o tranzitie cat mai lina, scrie NewsIn.

Potrivit unui purtator de cuvant de la Casa Alba, Scott Stanzel, oficiali ai echipelor lui Bush si Obama vor coopera la scenariul unor posibile atacuri cu dispozitive explozibile artizanale, comise in mai multe orase americane, dar vizand si mijloacele de comunicare si a alte tinte economice.

Este vorba despre o repetitie a modului in care "Guvernul federal ar raspunde in cazul unor eventuale atentate vizand mai multe orase americane", a declarat el.

Stanzel a dat asigurari ca exercitiul, care va dura aproximativ doua ore si jumatate, este "ipotetic" si ca nu va fi organizat ca reactie la o noua amenintare, spre exemplu la adresa ceremoniei de investitura a lui Barack Obama


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.