Cu toate ca se intituleaza "Vocea Poporului" ("Glas Naroda"), Centrul de studii asupra opiniei publice din Moscova efectueaza sondaje si in randul specialistilor. 42 de experti politici din Moscova si 120 din regiunile Rusiei au fost intrebati daca, dupa parerea lor, va avea loc si in Rusia, in curand, o schimbare de regim ca urmare a unei "revolutii de catifea". 58 la suta dintre cei intervievati au raspuns afirmativ.

Anul trecut, doar 28 la suta mizau pe o apropiata schimbare a puterii la Moscova, dar intre timp au avut loc revolutiile din Georgia, Ucraina si Kirghistan. Multi dintre analisti opineaza ca revolutia de la Moscova se va produce inainte de alegerile prezidentiale din 2008, dar, in acelasi timp, exprima temerea ca la putere se vor instala nationalistii radicali.

Institutul de sondaje observa ca o revolutie e posibila chiar intr-o tara cu o situatie economica stabila si clanuri de putere solide, asa cum a aratat revolutia portocalie din Ucraina. Iar Kirghistanul a dovedit ca revolutia poate reusi chiar intr-o tara cu o opozitie slaba.

Agentia MosNews se intreaba totusi de ce sondajul a fost facut doar in randul analistilor, nu si cu intreaga opinie publica din Rusia.


Despre autor:

Sursa: Realitatearomaneasca.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.