Compania rusa Gazprom a acuzat luni Ucraina de crearea unei noi crize legate de tranzitul gazului catre Europa, anunta Reuters.

Gazprom a spus ca Ucraina creeaza o noi probleme cerand Rusiei sa plateasca pentru "gazul tehnic", care reprezinta un volum semnificativ de gaz necesar restabilirii presiunii in conducte inainte ca sistemul sa poata relua livrarile.

"Prin asemenea afirmatii, partea ucraineana creeaza din nou o situatie de criza in privinta tranzitului gazului rusesc catre consumatorii europeni", a declarat intr-un comunicat purtatorul de cuvant al Gazprom, Serghei Kuprianov.

Premierul rus Vladimir Putin anuntase luni ca Rusia si-a dat acordul pentru reluarea livrarilor de gaz prin Ucraina catre consumatorii europeni marti la ora 7.00 GMT (9.00, ora Romaniei, 10.00, ora Moscovei).

Potrivit AFP, seful Gazprom, Aleksei Miller, l-a informat pe premierul Vladimir Putin ca marti la ora locala 10.00, Gazprom va pune in circulatie un volum de gaz in conductele ucrainene "pentru a testa" sistemul de tranzit in vedere reluarii livrarilor catre tarile europene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.