Un deputat al opozitiei albaneze, Nikoll Lesi, care este de altfel si redactor-sef al cotidianului "Koha Jone", a prezentat parlamentului de la Tirana o transcriere a unei conversatii telefonice in care premierul Fatos Nano evoca posibilitatea unui trafic cu arme intre Albania si provincia Kosovo. Lesi sustine ca discutia dintre primul-ministru si avocatul Fehmi Abdiu, fost presedinte al Curtii Constitutionale, a fost inregistrata in 1997 de catre serviciile secrete ale unui stat occidental. Conform transcrierii, cei doi analizeaza modul in care o lege din 1996 ar putea fi anulata astfel incat aceasta sa duca la facilitarea traficului cu arme. Purtatorul de cuvant al premierului, Aldrin Dalipi, a declarat ca acuzatiile deputatului sunt pure speculatii, precizand ca seful cabinetului de la Tirana a solicitat deschiderea unei anchete, cerand "tuturor institutiilor sa coopereze pentru a face lumina in aceasta afacere care vizeaza securitatea nationala si aliantele cu alte state".

Nu este pentru prima data cand redectorul-sef al cotidianului "Koha Jone" ii face probleme lui Fatos Nano. Lesi a mai acuzat-o si pe sotia acestuia, Xhoana Nano, ca ar fi "desfasurat activitati economice ilegale, beneficiind de protectia premierului" si ca ar avea legaturi cu serviciile de informatii grecesti. Cei doi l-au acuzat pe deputat de calomnie, iar justitia albaneza a cerut ridicarea imunitatii parlamentare a acestuia, dar legislativul a respins solicitarea.

Sursa: Curentul.roTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.