Un magnat grec a fost rapit luni, dupa ce a fost amenintat cu arma, in apropiere de locuinta sa din Atena, in al treilea incident de acest gen din Grecia din ultimele sase luni

Pericles Panagopoulos, fondatorul companiei Superfast Ferries, care efectueaza curse in special intre Grecia si Italia, a fost rapit din masina sa de trei barbati inarmati, in timp ce se indrepta spre biroul sau, in suburbia Kavuri. Incidentul nu s-a soldat cu niciun ranit. Lui Panagopoulos, in varsta de 74 de ani, si soferului sau li s-au fost pus catuse si au fost urcati intr-o duba. Soferul a fost ulterior eliberat in Koropi, un oras la nord-est de Atena, in apropiere de un aeroport international, iar in prezent ajuta politia in ancheta.
Rapirea, care intervine pe fondul zvonurilor cu privire o reluare a activitatii gruparii de gherila de stanga Lupta Revolutionara, este anchetatp de politia antiterorista. Totusi, purtatorul de cuvant al serviciului de forte de ordine a declarat ca ar putea fi vorba de o banda criminala care vrea sa primeasca o rascumparare. "Nu exista vreo dovada care sa arate ca actiunea a fost facuta de altcineva decat de criminali obisnuiti", a adaugat purtatorul de cuvant al politiei, Panagiotis Stathis.

Fortele de ordine au descoperit o duba arsa si o masina, despre care se crede ca ar apartine rapitorilor, la o groapa de gunoi, in apropiere de locul unde a fost eliberat soferul.

In luna iunie, directorul executiv al companiei Alumil si presedinte al Federatiei Industriilor din orasul Salonic, Giorgios Milonas, a fost rapit si eliberat doua saptamani mai tarziu, dupa ce a fost platita o recompensa. Politia l-a arestat in luna august pe cel mai cautat infractor grec, Vassilis Palaiokostas, pentru aceasta rapire. El a evadat din inchisoare in 2006, unde executa o pedeapsa pentru furt si rapire.
Luna trecuta, un doctor renumit din Atena a fost, de asemenea, rapit si nu a fost gasit pana in prezent. Politia investigheaza posibile legaturi intre rapirea din decembrie si cea de luni, dupa ce au identificat asemanari intre infatisarile rapitorilor din cele doua cazuri, asa cum au fost descrise de martori.

In ultima luna a anului 2008, Grecia s-a confruntat cu cele mai grave revolte din ultimele decenii, care au inceput dupa ce un politist a impuscat mortal un adolescent. Un politist a fost impuscat si ranit grav de catre militanti necunoscuti, saptamana trecuta. Potrivit unor surse din politie, dovezile balistice sugereaza o legatura intre aceste tiruri si Lupta Revolutionara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.