Bunica lui Barack Obama pe linie paterna, care va veni din Kenya pentru a participa la investirea acestuia, intentioneaza sa ii ofere un taburet traditional cu trei picioare, o aparatoare de muste si un scut, simbol al puterii in tribul din care facea parte tatal presedintelui ales

Sarah Obama, in varsta de 86 de ani, este originara din Kogelo, un sat situat la circa 60 de kilometri de orasul Kisumu, din vestul Kenyei. Ea va parasi tara in 17 ianuarie, impreuna cu alti membri ai familiei, pentru a asista in 20 ianuarie, la Washington, la ceremonia de investire a presedintelui american ales, Barack Obama, relateaza NewsIN.

Citata luni de ziarul kenyan The Standard, Sarah Obama a explicat ca intentionase initial sa ii ofere nepotului sau o lance traditionala pentru tribul Luo, majoritar in Kisumu. "Dar mi s-a spus ca, din motive de securitate, nu voi avea voie sa urc in avion cu lancea", a explicat ea.

"Ziua pe care o asteptam a venit, in sfarsit (...) Nu imi pot ascunde bucuria", a adaugat ea. "Voi fi ambasadoarea Kenyei cu aceasta ocazie si vor fi la inaltimea sperantelor", a dat ea asigurari.
Ministrul kenyan de externe, Moses Wetangula, a anuntat ca va conduce o delegatie guvernamentala care va participa la festivitatile dinainte de investitura, organizate in 19 ianuarie de ambasadele africane din Statele Unite. "Este o sarbatoare mare la care vor participa delegatii din multe tari africane", a spus Wetangula. "Si cum Kenya este tara africana unde isi are radacinile Obama, vor fi invitat special la acest eveniment", a precizat el.

Sarah Obama este a treia sotie a bunicului lui Barack Obama. Ea nu are legaturi biologice cu presedintele american ales, dar acesta o considera bunica sa pe linie paterna.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.