In jur de 60 de cetateni romani si familiile lor vor fi evacuate in zilele urmatoare din Fasia Gaza, a anuntat duminica, la Realitatea TV, ministrul Cristian Diaconescu.

Sunt in jur de 80 de persoane, cetateni romani si familiile lor, care si-au exprimat dorinta de a parasi Fasia Gaza si pentru care "am obtinut, pe garantia statului roman, acordul de a parasi zona de conflict", a reamintit Diaconescu.

Dintre aceste 80 de persoane, 20 au parasit deja, joi dimineata, Fasia Gaza, prin punctul de frontiera de la Erez. Dintre cei douazeci de cetateni, 17 erau romani si trei palestinieni. Acestia au tranzitat Israelul si au fost transportati in Iordania, de unde au avut de ales daca vin in Romania sau se indreapta catre alta destinatie. Grupul a ajuns vineri dimineata la Bucuresti.

"In zilele urmatoare se va face si evacuarea celor care au ramas, in masura in care vor dori acest lucuru. Nu stim cati vor veni la punctul de intalnire pentru evacuare, multi au revenit si data trecuta asupra deciziei", a atras atentia ministrul Cristian Diaconescu.

Cei 20 de cetateni evacuati joi si-au platit singuri transportul catre Romania sau destinatia dorita. Ministrul a precizat ca exista cazuri de cetateni evacuati in 2007 pe cheltuiala statului roman si care s-au intors, uneori chiar illegal, in Fasia Gaza.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.