Preotii Voodoo din Benin au oferit sacrificii si s-au rugat la zei si stramosi sambata, pentru incheierea conflictului israeliano-palestinian si a altor razboaie, relataza Reuters.
Micul stat vest-african aflat intre Togo si Nigeria este locul in care isi are radacinile practica voodoo, care a fost adusa de sclavi pe continentul american, unde a supravietuit in diverse forme in tari ca Brazilia, Haiti si Cuba.

Adresandu-se credinciosilor la Abomey, Marele preot voodoo Dah Aligbonon a vorbit despre conflictul din Gaza in timpul ceremoniilor pentru Ziua nationala voodoo a Beninului, festival ce atrage sute de turisti straini. "Toate razboaiele, pe care le deplangem, isi au originea in neintelegerile de ordin religios", a subliniat el.

Dupa ce a sacrificat un cocos, varsand sangele in tarana pentru a onora stramosii, Marele preot le-a cerut ajutorul pentru incheierea conflictului din Gaza, dar si din Somalia, RD Congo si "peste tot unde pacea este amenintata".

"Daca nu exista toleranta, ura religioasa va extinde ceea ce se intampla acum in Palestina, unde zeci de copii platesc pentru intoleranta parintilor lor", a spus Marele preot.

Preotii voodoo au consulat un oracol, care a facut preziceri pentru acest an. Prezicerile cer statului Benin si lumii intregi sa renunte la mandrie si ura si sa imbratiseze unitatea, pacea si toleranta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.