Unitati de infanterie si blindate israeliene se indreptau spre orasul Gaza duminica, iar zeci de familii au inceput sa paraseasca zona, au declarat martori oculari, relateaza AFP.
Localnicii au semnalat intrarea blindatelor in cartierul seic Ajilin, de la periferia orasului, precum si tiruri asupra cartierului Tall al-Hawa, din centru.

Zeci de familii au inceput sa paraseasca Tall al-Hawa. Hamas si Jihadul islamic au spus ca mai multi palestinieni au fost raniti in cartierul Ajilin. Militantii au plasat bombe pe drumuri pentru a impiedica avansarea tancurilor, potrivit gruparilor.

Sambata, aviatia israeliana a lansat mii de manifeste asupra orasului Gaza, avertizand populatia in legatura cu o "intensificare a operatiunilor impotriva tunelurilor, depozitelor de arme si teroristilor din intreaga Fasie Gaza". Patru palestinieni au fost ucisi in atacuri israeliene sambata noapte.

Armata israeliana a anuntat duminica dimineata ca aviatia a atacat 60 de obiective in cursul noptii, in timp ce fortele terestre continua operatiunile. Aviatia a bombardat "tuneluri pentru contrabanda de arme, precum si o moschee din sudul Fasiei Gaza unde erau ascunse arme si care servea drept baza de antrenament", potrivit armatei.

Fortele israeliene au mai efectuat "zece raiduri aeriene impotriva unor grupari armate palestiniene" si s-au semnalat lupte intre militiile Hamas si fortele de infanterie si blindate israeliene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.