Viceministrul ucrainean de externe, Konstantin Ieliseiev, a declarat ca Ucraina risca sa piarda controlul asupra sistemului sau pentru tranzitul de gaz prin includerea de observatori de la companii europene in care Gazprom are actiuni.
Premierul ceh Mirek Topolanek s-a dus vineri la Kiev pentru a pune la punct detaliile precise ale acordului legat de observatorii ce vor actiona, Ucraina fiind ingrijorata de propunerea rusa privitoare la participarea unor specialisti de la companii energetice europene, relateaza NewsIn, citand Reuters.

Premierul Iulia Timosenko a spus vineri ca Ucraina va fi de acord cu acest punct.

"Cred ca este o alta incercare a rusilor de a lua Ucrainei intregul sistem pentru tranzitul de gaz", a spus viceministrul ucrainean.

"In pofida faptului ca depuneti eforturi pentru rezolvarea crizei, ea se agraveaza. Sper ca ati reusit sa convingeti partenerii de la Kiev sa semneze documentele necesare", i-a spus premierul rus Vladimir Putin omologului sau ceh Mirek Topolanek, care vineri a fost la Kiev, iar sambata a ajuns la Moscova.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.