Criza gazului care a lovit Europa "se agraveaza", in pofida eforturilor depuse pentru a fi rezolvata, a declarat premierul rus Vladimir Putin, care s-a intalnit cu cehul Mirek Topolanek, a carui tara prezideaza UE, relateaza AFP.
Topolanek a spus anterior ca va ramane in regiune "pana cand gazul va trece din nou" spre Europa.

Premierul ceh, Mirek Topolanek, care a sosit sambata la Moscova pentru a discuta cu Vladimir Putin despre criza gazelor, a mai adus un document privind monitorizarea tranzitului rusesc prin Ucraina, anunta RIA Novosti.

"In prezent, exista patru documente, eu il am pe al cincilea", a declarat Topolanek la intalnirea cu premierul rus, Vladimir Putin. Premierul ceh nu a precizat detaliile acestui document, afirmand ca vrea sa-l dicute cu premierul rus in lipsa presei.

Potrivit agentiei ruse, ar fi vorba despre un nou proiect al protocolului pentru acordul de monitorizare.
Putin a insistat sambata, in intalnirea cu omologul sau ceh, ca este nevoie de semnarea unui document privind componenta comisiei de monitorizare a tranzitului pe teritoriul ucrainean.

Agentia rusa mai anunta ca premierul ceh Mirek Topolanek l-a informat sambata pe omologul sau rus Vladimir Putin ca UE a ajuns la o intelegere cu Ucraina pentru ca reprezentanti Gazprom sa faca parte din misiunea de supraveghere.

Topolanek a mai spus ca va ramane in regiune pana la reluarea tranzitului gazului rusesc pe teritoriul ucrainean.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.