Armata israeliana va continua operatiunile din Fasia Gaza, in pofida apelului la incetare a focului lansat de Consiliul de Securitate al ONU, a declarat vineri premierul Ehud Olmert.

"Israelul nu a acceptat niciodata ca o influenta exterioara sa-i decida dreptul de a-si apara cetatenii. Armata va continua sa actioneze pentru a apara cetatenii Israelului", a explicat premierul, potrivit NewsIn.

"Tirurile cu rachete din aceasta dimineata impotriva cetatenilor din sudul Israelului demonstreaza ca rezolutia ONU nu este aplicabila si nu va fi respectata de organizatiile teroriste palestiniene",
a subliniat el.
Hamas respinge rezolutia Consiliului de Securitate al ONU, care cere o incetare imediata a focului, pentru ca nu serveste interesele poporului palestinian, a declarat un responsabil din miscarea islamista aflat in Liban.

"Respingem (aceasta rezolutie - n.red.) pentru ca nu serveste interesele noastre si nici pe cele ale poporului palestinian", a spus Rafat Morra. "Aceasta rezolutie nu tine cont de aspiratiile si principalele obiective ale poporului palestinian", a subliniat el.

Ce parere aveti despre despre razboiul din Gaza? Sunt armele solutia? Asteptam comentariile voastre pe forum!

Anterior, Hamas, care controleaza Fasia Gaza, a anuntat ca nu se simte vizata de rezolutia Consiliului de Securitate. Consiliul de Securitate al ONU a cerut joi seara o incetare imediata a focului in Fasia Gaza, la aproape doua saptamani dupa ce Israelul a lansat o ofensiva impotriva miscarii palestiniene Hamas, soldata cu cel putin 780 de morti. Consiliul de Securitate a lansat acest apel prin Rezolutia 1860, adoptata cu 15 voturi pentru si 14 impotriva, in timp ce Statele Unite s-au abtinut.

In acest text, rezultat a trei zile de negocieri intre ministrii de externe occidentali si arabi, Consiliul "subliniaza urgenta si cere o incetare imediata, durabila si respectata in totalitate a focului, care sa duca la retragerea completa a fortelor israeliene din Gaza". Comunitatea internationala "condamna orice act de violenta si ostilitate indreptat impotriva civililor si orice act de terorism", fara a preciza explicit tirurile de rachete lansate de Hamas.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.