Sase persoane, dintre care cinci politisti, au fost ranite si 31 arestate la Oslo, in urma unui atac lansat de circa o mie de propalestinieni asupra unei multimi care manifesta in favoarea Israelului, a anuntat vineri politia norvegiana, citata de NewsIn.

Potrivit presei locale, acestea sunt cele mai grave incidente de acest tip care s-au produs in capitala norvegiana din anii '80 pana in prezent.

"In total, 31 de persoane au fost arestate pentru ciocnirile si violentele care s-au produs in centrul orasului Oslo joi seara. Douasprezece persoane sunt acuzate de agresarea politiei", a precizat, intr-un comunicat, politia norvegiana. "Politia a numarat pana in prezent sase raniti, dintre care cinci sunt politisti", potrivit textului.

Majoritatea persoanelor arestate sunt manifestanti propalestinieni cu varste cuprinse intre 16 si 20 de ani. Vitrinele unor magazine de pe strada Karl Johan, principala artera comerciala a capitalei, au fost distruse, scrie presa norvegiana.

Potrivit politiei din Oslo, 500 de persoane care se reunisera, in cadrul unei manifestatii de sustinere fata de Israel in fata Parlamentului norvegian, au fost agresate de circa o mie de manifestanti propalestinieni. Acestia au aruncat cocteiluri Molotov, pietre si oua in sustinatorii statului israelian si au ars drapele ale acestuia. Propalestinienii Politia a trebuit sa faca uz de gaze lacrimogene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.