O femeie cu cetatenie ucraineana si una cu pasaport marocan, casatorite cu palestinieni, au fost ucise joi seara in urma tirurilor de artilerie ale armatei israeliene in orasul Gaza, au anuntat surse medicale palestiniene, citate de AFP.
Este vorba despre Rokaya Abu Naja, femeie de 55 de ani originara din Maroc, care a murit impreuna cu doi membri ai familiei sale, si ucraineanca Albina al-Jaru, de 36 de ani, care a fost ucisa impreuna cu fiul ei de un an si jumatate.

O romanca, Ana Mitrea, a fost ranita in bombardamentele aeriene din primele zile ale ofensivei israeliene. Ea locuia in Fasia Gaza de noua ani, are 42 de ani, este casatorita si are doi copii. Ea se numara printre romanii care au solicitat sa fie evacuati din Gaza.

Douazeci de cetateni romani au fost evacuati joi din Fasia Gaza si au ajuns deja in tara, iar ministrul de externe Cristian Diaconescu a declarat ca si restul romanilor care isi manifesta dorinta de a pleca vor fi ajutati sa o faca.

In total, aproape 780 de persoane au murit in Fasia Gaza de la inceputul ofensivei israeliene, in 27 decembrie, potrivit unui bilant al AFP, stabilit pe baza informatiilor furnizate de surse medicale palestiniene. Peste 3.200 au fost raniti.

Douazeci de cetateni, dintre care 17 romani si trei palestinieni, au trecut joi frontiera dintre Fasia Gaza si Israel, prin punctul de la Erez. Sunt patru familii, dintre care opt sunt adulti si 12 copii, a anuntat ministrul de externe Cristian Diaconescu. Potrivit Ministerului roman de Externe, pana joi la ora 10.00, 81 de persoane, intre care 12 cetateni palestinieni, cerusera asistenta consulara Ambasadei de la Tel Aviv pentru a fi evacuate din Fasia Gaza.

Circa 250 de cetateni straini si palestinieni au fost autorizati joi de Israel sa plece din Fasia Gaza.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.