Sute de persoane au manifestat joi la Sarajevo impotriva ofensivei israeliene in Fasia Gaza, spunand ca aceasta operatiune le aminteste de ororile razboiului care a devastat Bosnia in perioada 1992-1995, relateaza NewsIn.
Adunati in fata ambasadei Statelor Unite, manifestantii aveau pancarte pe care se putea citi "Opriti uciderea femeilor si copiilor palestinieni", "Palestina este o alta Bosnie", potrivit NewsIn.

Protestatarii au raspuns apelului Asociatiei mamelor din Srebrenita, membrii organizatiei fiind supravietuitorii masacrului comis in aceasta regiune din estul Bosniei, in iulie 1995, de fortele sarbe bosniace. Circa 8.000 de musulmani bosniaci au fost ucisi atunci in doar cateva zile. "Srebrenita 1995 - Gaza 2009", se putea citi pe o alta pancarta.

"Am trait o situatie similara si stim ca nimic nu poate vindeca urmarile" unei astfel de situatii, a declarat Kada Hotic, organizatoarea manifestatiei. "Cand cineva pierde un copil, nicio justitie din lume nu il poate readuce la viata", a spus Hotic. Sotul si fiul ei sunt dati disparuti de la masacrul din Srebrenita.

De la lansarea ofensivei la 27 decembrie, circa 700 de persoane au murit, iar alte 3.100 au fost ranite.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.