Organizatii palestiniene cu sediul la Damasc, printre care Hamas, considera ca initiativa egipteana in vederea unui armistitiu permanent in Fasia Gaza "nu constituie o baza viabila", a declarat joi un responsabil palestinian, Khaled Abdel-Majid, relateaza NewsIn.

"Organizatiile palestiniene, mai ales Hamas, nu vad in initiativa egipteana o baza viabila pentru o solutie la aceasta criza", a spus liderul Frontului de lupta palestinian.

Ministrul egiptean de externe Ahmed Aboul Gheit a declarat anterior ca vrea sa ajunga la un armistitiu in Fasia Gaza in decurs de trei zile, relateaza joi cotidianul al-Hayat.

"Vorbim de 48, maxim 72 de ore, pentru ca nu pot sa imi imaginez ca masina mortii israeliene isi continua operatiunile" impotriva Hamas, a declarat oficialul.

Ministrul, a carui tara se afla la origine unui plan pentru incheierea ostilitatilor, a adaugat ca Egiptul continua discutiile cu Israelul si cu factiunile palestiniene.

"Vrem sa ajungem (la un acord) cel putin asupra primelor doua puncte ale initiativei: o incetare a focului pentru o perioada limitata de timp si deschiderea unor puncte de trecere"
in Fasia Gaza, a spus Aboul Gheit.

O delegatie israeliana este asteptata joi la Cairo pentru a discuta despre initiativa, iar Hamas, ai carui reprezentanti au parasit miercuri capitala egipteana, a afirmat ca proiectul egiptean va fi examinat de liderii sai, aflati in exil la Damasc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.