Bosnia, tara care importa in totalitate gaz de la Rusia, se confrunta joi cu temperaturi foarte de scazute, iar capitala Sarajevo sufera in mod deosebit, dupa oprirea aprovizionarilor cu gaz din cauza diferendului ruso-ucrainean.

Pentru a treia zi consecutiv, in conditiile unor temperaturi de minus 7 grade Celsius dimineata, Sarajevo a fost orasul cel mai afectat de acest conflict, pentru ca majoritatea celor 400.000 de locuitori depind de gaz pentru incalzire.

Circa 72.500 de locuinte din Sarajevo in continuare nu aveau incalzire, relateaza NewsIn, citand AFP.

Autoritatile au apelat la surse alternative de energie, iar circa 42.000 de locuinte reusesc astfel sa fie incalzite. Totusi, din acest total, 1.400 nu aveau incalzire joi din cauza proastei functionari a centralelor.
"Speram sa rezolvam problema tehnica in cursul zilei de joi", a spus un responsabil.

In aceasta situatie, numerosi locuitori s-au orientat catre incalzirea cu ajutorul radiatoarelor electrice. Consumul de electricitate a crescut astfel cu 20%.

Miercuri, autoritatile orasului Sarajevio au spus ca dispun de resurse alternative de energie pentru o saptamana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.