Centrul National American de Combatere a Terorismului a dat publicitatii miercuri un calendar pentru anul 2009 ce cuprinde date despre antrax si alte substante toxice, dar si fotografii cu lideri ai organizatiilor teroriste, printre care si Osama ben Laden

"Un calendar ce cuprinde acte de terorism, infractori pe capul carora s-a pus recompensa, arme chimice mortale si organizatii teroriste nu reprezinta un calendar tipic in ochii majoritatii americanilor, dar este o resursa pretioasa pentru fortele de ordine si pentru cei care se ocupa de securitatea nationala", a declarat Leslie Jewell, purtatoare de cuvant a agentiei guvernamentale, intr-un comunicat citat de NewsIn.

Calendarul, disponibil online sau in versiune tiparita de 160 de pagini, respecta calendarul gregorian si musulman si contine "date pe care teroristii le pot considera importante atunci cand pregatesc atacuri comemorative", scrie agentia pe site-ul sau.

Fisele tehnice, puse in ordine alfabetica, ofera informatii despre substante periculoase, ca antraxul, despre accidente radiologice, despre Ramadan si ricina, o proteina foarte toxica ce se gaseste in semintele de ricin.

Reteaua al-Qaida si Osama ben Laden ocupa un loc important in ambele versiuni ale calendarului, liderul gruparii fiind primul pe lista celor mai cautati teroristi din lume. O fotografie modificata a lui ben Laden arata "cum ar arata daca ar purta haine occidentale si daca si-ar taia barba si parul".

Calendarul este disponibil pe site-ul agentiei


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.