Jurnalista Campbell Brown de la CNN, a facut un apel catre oficialitatile israeliene, de a permite jurnalistilor straini sa intre in zona de razboi din Fasia Gaza, pentru a face relatari cat mai corecte, din moment ce singurele informatii si imagini pe care le avem sunt transmise de catre Hamas.

“Am incercat sa relatam cat mai obiectiv razboiul din Gaza. Dar aceasta, fara indoiala este o mare provocare atunci cand nu avem reporteri pe teren care sa aduca informatii de prima-mana despre cele ce se petrec acolo. Motivul pentru care nu avem reporteri in Gaza este faptul ca Israelul nu permite jurnalistilor straini accesul in zona de razboi”, subliniaza jurnalista americana.

Campbell Brown considera ca exista o singura modalitate de a reface o imagine credibila a celor ce se petrec in Gaza si anume lasarea jurnalistilor sa treaca granita.

“Marti am facu un apel catre israelieni pentru a deschide granitele si pentru a permite jurnalistilor sa isi faca treaba si sa patrunda in Gaza.

Avem de-a face in acelasi timp cu batalia din teren, dar vorbim in acelasi timp si despre un razboi al relatiilor publice. In acest moment, un numar foarte mic de jurnalisti palestinieni transmit informatii din Gaza, iar mare parte din informatii sunt imposibil de verificat, in timp ce majoritatea imaginilor care fac inconjurul lumii, transmise la televizor, sunt difuzate de Hamas”, a mai subliniat aceasta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.