Principala companie de electricitate si termoficare din Kiev a anuntat joi ca incepe sa foloseasca petrol pentru a compensa lipsa gazului, iar locuitorii din capitala ucraineana au afirmat ca temperatura din casele lor a scazut.

Nu se stie deocamdata daca scaderea volumului de gaz livrat companiei este provocata de disputa cu Rusia, care a sistat gazul Ucrainei, sau unei probleme locale legate de o serie de facturi neplatite.

Unii locuitori ai Kievului au afirmat ca temperatura din apartamentele lor a scazut semnificativ, relateaza NewsIn, citand AFP. Joi dimineata, in oras se inregistrau minus opt grade Celsius, mai mult decat miercuri, cand temperatura a scazut pana la minus 20 de grade.

Incalzirea oraselor ucrainene este asigurata de companii care pompeaza apa calda in calorifere. "Putem mentine temperatura apei la 64 - 68 de grade Celsius folosind petrol drept combustibil, din rezervele destinate situatiilor de urgenta", a anuntat Kievenergo intr-un comunicat.

Grupul ucrainean a inregistrat o scadere a volumului de gaz livrat incepand din 6 ianuarie, iar in 7 ianuarie a primit 225.000 de metri cubi de gaz. Kievenergo nu a precizat cati metri cubi de gaz a primit marti sau cat consuma in mod normal.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.